Basis- en aanvullende services

Online oriënteren, vergelijken en bestellen. Het retaillandschap is aan het veranderen en zowel retailers als leveranciers kunnen hiervan profiteren door online zichtbaar te zijn. Juist om de steeds groter wordende groep van online klanten te kunnen bedienen, heeft ANWR-GARANT verschillende services in het leven geroepen. Services die deze klanten kunnen bereiken, maar ook kunnen helpen aan het artikel waar hij of zij naar op zoek zijn, zodat klanten jouw merk leren kennen en afnemen. Bekijk onderstaand de aanvullende services. Wanneer je lid wordt van ANWR-GARANT profiteer je automatisch van alle voordelen die we als Retail Service organisatie te bieden hebben. 

– Jaarlijkse ledenvergadering 
– Regio-bijeenkomsten 
– Trend Event 

– Toegang tot private labels en internationale magazijnen.  
– Online branche- en Retail-informatie intranet.  
– Jaarlijkse landelijke exploitatie benchmark. 

 Maar dat is nog niet alles. Lees hieronder meer over onze basis services op het gebied van Inkoop en Finance. 

ANWR-GARANT Nederland B.V. is een onderdeel van de ANWR Group, de grootste internationale opererende Retail Service Organisatie voor zelfstandige ondernemers in de schoenen en sportbranche. In Nederland vertegenwoordigen wij ruim 450 leden, waarvan 300 in de schoenen- en 150 binnen de sportbranche. ANWR-GARANT is de schakel tussen leden en leveranciers. Zodat we samen het beste eindresultaat kunnen behalen. ANWR-GARANT vormt een schakel op het gebied van inkoop, verkoop, marketing en digitale services voor zowel leden, als leveranciers. Wanneer je lid wordt van ANWR-GARANT profiteer je automatisch van alle inkoop voordelen die we als Internationale Retail Service organisatie te bieden hebben. Onderstaand de voordelen en evenementen op een rij. 

– Jaarlijkse ledenvergadering 
Jaarlijks organiseert ANWR-GARANT Nederland een event voor alle sport- en schoenenondernemers uit de Retailbranche. Naast een informatie ochtend is er in het middagprogramma ruimte om het netwerk uit te breiden en in een informele sfeer elkaar beter te leren kennen.

– Regio-bijeenkomsten 
Ieder kwartaal organiseert ANWR-GARANT regiobijeenkomsten voor de verschillende concepten en formules. In deze regiobijeenkomsten worden verscheidene topics besproken  m.b.t. de ontwikkelingen binnen de branche.

– Trend Event 
Ieder half jaar wordt het seizoen afgetrapt met het Trend Event. Door middel van een uitgebreide presentatie worden de laatste trends en ontwikkelingen gepresenteerd door onze category managers. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? Waar moet je dit seizoen op letten en welke leveranciers zijn nieuw op de markt. Laat jezelf en jouw personeel informeren en inspireren.

– Toegang tot private labels en internationale magazijnen.  
Zowel sport- als schoenenleden hebben toegang tot de internationale magazijnen van Duitsland. Het lagerhaus ligt vol met artikelen die continue kunnen worden bijbesteld.

Daarnaast is het mogelijk om te profiteren van de private labels van ANWR-GARANT. De formules SPORT 2000 en Soccer Center hebben eigen private label artikelen. Voor de schoenen is het internationale private label merk Longo beschikbaar en is Common Pairs ontwikkeld voor de Nederlandse markt.

De hoge marges en unieke collecties maken het interessant om te werken met deze voorraadprogramma’s. 

– Online branche- en
Retail-informatie intranet.  
Blijf op de hoogte van de laatste trends- en ontwikkelingen binnen de branche. Het intranet is een communicatiekanaal waar op continue gecommuniceerd wordt over jouw aangesloten formules of concepten.

Voor leden van ANWR-GARANT verlopen de betalingen centraal via DZB Bank. Bovendien profiteer je van aantrekkelijke betalingscondities
Ook kunnen onze financiële experts je ondersteunen bij: 

– Begeleiding bedrijfsopvolging -overname, beëindiging 
– Contact met DZB bank 
– Beoordelen van jaarrekeningen 
– Betalingsverkeer en achterstanden 
– Rendementsadvies 
– Liquiditeitsadvies en prognose 
 Financiële inkoopbudgettering 
– Financieringsaanvragen 

Als lid maak je gebruik van gezamenlijke inkoopmomenten, toegang tot private labels en internationale magazijnen en ontvang je van ons relevante informatie en cijfers over de branche. 

–Services, showroom en beurzen vanuit CAST Nieuwegein 
–Toegang tot private labels en internationale magazijnen 
–Online branche- en retail-informatie intranet 
–Jaarlijkse landelijke exploitatie benchmark 
–Inkoop programma’s met fysieke en online beurzen per categorie: 

Vroegkoop Collectie  
Dit basisprogramma geeft de mogelijkheid om de beste modellen van vorig seizoen nogmaals in te kopen. De basiskorting op deze modellen is minimaal 10 %. Tevens bieden we tijdens dit programma onze eigen private-label-collectie LONGO aan.  

Lifestyle Event 
Een groots opgezette lifestylebeurs gericht op zowel schoenen- als sportleden. De beurs is vroeg in het seizoen, zodat wij het beste rendement kunnen bieden. Het Lifestyle Event is de enige mogelijkheid om het gehele lifestyle-aanbod onder één dak te bekijken. Alle aanwezige merken bieden tijdens het event een verbeterde conditie of speciale marketing.  

Actueel Beurs  
Bijsturen tijdens het seizoen is erg belangrijk. Om dit goed te kunnen doen, moet je geïnformeerd zijn over wat er in de markt speelt en wat de laatste trends zijn. Informeren doen wij op meerdere manieren zoals, het Trend Event, het Trendy Topic en ook tijdens onze actueel beurzen. Maar, ook de Schoen- en Sportmonitor kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.  
Actueel beurzen worden minimaal twee keer per seizoen georganiseerd. De leveranciers bieden dan hun actueel collectie in onze showroom aan. Zo kunnen de leden zien wat de laatste ontwikkelingen zijn en producten inkopen met een snelle levering.  

Eyecatcher Kids  
Bij Eyecather Kids bieden geselecteerde kinderschoenenleveranciers 8 à 10 modellen aan met een minimale korting van 10 procent.   

Brand Mix  
Tijdens de Buy & Bloom biedt ANWR-GARANT de Brand Mix collectie aan. Deze collectie bestaat uit de belangrijkste merken die geselecteerde modellen tegen hoge kortingen aanbieden.  

 Fashion Day  
Op deze dag presenteren leveranciers uit het modesegment hun collectie. De selectie voor deze beurs wordt o.a. op Micam gedaan.  

Accessoire dag 
Tijdens deze beurs worden de vernieuwingen op accessoire gebied aangeboden. Met accessoires kan een winkelier de identiteit van zijn winkel versterken en extra verkoop genereren.  

 Met het aangeboden programma kunnen de leden een belangrijk deel van de accessoires op één dag inkopen. Deze accessoires kunnen bijvoorbeeld tassen, riemen, sokken en sieraden zijn. We streven erna om op deze dag de nieuwste en meest originele accessoires te presenteren.  

 Scala dag  
Tijdens deze dag bieden wij contractleveranciers van buiten C.A.S.T. een podium.  

Met Your Financial Assistent wordt jouw administratie volledig geautomatiseerd. Dit zorgt voor inzicht in je financiële situatie, verhogen van rendement en zelfs tot kostenbesparing.

All-in softwarepakket | ANWR-GARANT arrangement. Koppeling platformen | E-commerce ANWR-GARANT.

Voor een succesvolle marketingcampagne van jouw merk of winkel bieden onze marketingspecialisten verschillende services aan.

Voor een succesvolle marketingcampagne van jouw merk of winkel bieden onze marketingspecialisten de volgende services aan. 

 • Social media-campagnes 
  Zodat je jouw winkel en topartikelen ook online op de kaart kan zetten. 

  Point Of Sale pakketten 
  Waarmee jij in je winkel en etalage direct de aandacht trekt voor een product of campagne 

  Brand Campagnes 
  Landelijke campagnes op merkniveau waar jij volop van mee kunt profiteren 

  Face-Lift voor FaceBook. 
  Eenvoudig online facebookberichten inplannen en plaatsen. 

  Lokaal advies. 
  Wat speelt er in jouw verzorgingsgebied en welke marketingmiddelen kun je het beste inzetten. Onze marketingexperts kunnen je adviseren. 

  Webinars 
  Meer kennis op doen over een bepaald onderwerp of vragen stellen aan de experts doe je tijdens één van de webinars, gewoon achter je eigen computer. 

Voor een succesvolle marketingcampagne van jouw merk of winkel bieden onze marketingspecialisten verschillende services aan.

Laat jouw artikelen professioneel fotograferen en zorg ervoor dat de artikelen duidelijk zichtbaar zijn op de online kanalen.