SOCCER CENTER

In de afgelopen jaren is de sportretailmarkt aan forse veranderingen blootgesteld. De komst van buitenlandse ketens naar Nederland is volop gaande, online verkoop neemt in hoge mate toe, de multi-sportwinkels worden steeds specialistischer, de digitalisering heeft op allerlei vlak zijn intrede gedaan en de macht van de grote leveranciers met het daarbij behorende selectieve distributiebeleid is nog verder toegenomen.
Om als zelfstandige specialistische sportretailer sterk te kunnen blijven concurreren in dit krachtveld, is samenwerking en het werken onder de vlag van een internationale formule onontbeerlijk geworden. In 2015 heeft ANWR-GARANT in samenspraak met haar leden dan ook besloten om SOCCER CENTER in de bestaande SpORT 2000 formule te laten integreren.

SPORT 2000 SOCCER CENTER profileert zich als dé voetbalspecialist van de Benelux met als kernwaarden: Professioneel advies en goede service. SPORT 2000 SOCCER CENTER opereert dicht op de lokale markt en weet wat daar gebeurt. De winkels staan dicht bij hun klanten; ze kennen de lokale voetbalclubs en hebben een assortiment dat naadloos aansluit bij de ‘crazy football fan’, die naast functionele producten, ook lifestyle-artikelen aanschaft.

De formule SPORT 2000 SOCCER CENTER waarborgt de aangesloten leden dat ze de belangrijkste en beste producten kunnen kopen tegen goede condities en met optimale marketingondersteuning. SPORT 2000 SOCCER CENTER is offline aanwezig bij de lokale media en clubs en online op alle digitale media. Hiervoor wordt unieke content gecreëerd om zo de winkels een eigen professioneel gezicht te geven. De collecties zijn afgestemd op de lokale markt. SPORT 2000 SOCCER CENTER wil voor de belangrijkste merken een eerlijke partner zijn en creëert hiervoor een optimale samenwerking. Het grote onderscheidend vermogen zit in de mix van functioneel en lifestyle: voor sporters en iedereen die zich wil identificeren met professionele voetballers en clubs. Dit exclusieve en concurrerende aanbod biedt SPORT 2000 SOCCER CENTER winkels toekomstperspectief.

Dit alles krijgt SPORT 2000 SOCCER CENTER voor elkaar door achter de schermen nauw samen te werken met specialisten op de meest uiteenlopende gebieden: van accountmanagers tot e-commerce experts, van productspecialisten tot marketeers. Met allemaal dezelfde drive: passie voor voetbal.

Met www.soccercenter.nl hebben we, naast sport2000.nl, opnieuw een webshop gecreëerd, waarbij de voorraad van de SOCCER CENTER winkels zorgt voor een specialistische assortiment op het gebied van voetbal en lifestyle.
Het bestaande ordersysteem maakt dat ook deS OCCER CENTER ondernemers eenvoudig online bestellingen aan kunnen nemen en verwerken vanuit hun eigen winkel.
Ook hier worden overige online activiteiten, zoals online vindbaarheid, marketing campagnes, landingspagina’s, productinformatie en ook de kantenservice voor de ondernemers volledig ontzorgd. De samenwerking tussen de ondernemers en de digitale specialisten van ANWR-Garant zorgt voor een optimale klantbeleving waarbij consumenten zowel online als in de winkel dezelfde kwaliteit en service ervaren.

Starten of overname 
Het ondernemerschap heeft grote aantrekkingskracht en er zijn er nog genoeg locaties waar een sportwinkel een goede kans heeft op rendement. 
Ben je van plan – op termijn – te stoppen met de winkel en heb je nog geen overnamekandidaat? Of ben je een (potentiële) ondernemer en op zoek naar een bestaande winkel ter overname? Wij kunnen partijen bij elkaar brengen. Onze financiële experts hebben bovendien alle kennis in huis om partijen bij de start of tijdens een overnameperiode te begeleiden en te ondersteunen.